Tens dubtes o vols concertar una cita?:

Contacta amb nosaltres:
Omple el formulari

  Sí, he llegit i accepto la política de privadesa

  Sí, accepto rebre novetats Total Laser

   SOL·LICITA LA TEVA CITA AQUÍ

   Assessorament personalitzat pel teu tipus de pell

   Sí, he llegit i accepto la política de privadesa

   Sí, accepto rebre novetats de Total Laser

   Total laser post piel exposicion al sol

   L’exposició constant a les radiacions ultraviolades pot generar danys a la teva pell, penetrant-hi i danyant les cèl·lules. Tal com recull l’Organització Mundial de la Salut, les radiacions solars excessives poden exercir efectes negatius per a la salut, però, per què sorgeixen aquests problemes?

   En aquest post t’expliquem quins són els danys que es poden produir a la pell en mantenir una exposició constant amb el sol. A més, a Total Laser sabem com pots prevenir tots aquests. Et deixarem tots els consells. No t’ho perdis!

    

   Aquests són els motius pels quals la teva pell no s’hauria d’exposar al sol de manera excessiva

   Els efectes dels raigs UV es poden manifestar a la pell de moltes formes. Algunes que poden sorgir de forma immediata i d’altres, poden ser visibles a llarg termini.

    

   Cremadura solar

   Generalment, les cremades solars apareixen unes quantes hores després d’haver estat exposat al sol massa temps.

   Quan la gravetat és lleu, simplement provoquen envermelliment de la zona i sensibilitat. Però si l’exposició de la nostra pell al sol és més intensa es poden produir danys en capes més profundes de la pell, arribant fins a la dermis.

    

   Taques

   L’aparició de taques a la pell degut a l’exposició excessiva al sol és un problema comú i preocupant per a moltes persones.

   Quan la nostra pell està exposada als raigs ultraviolats del sol durant llargs períodes sense protecció adequada, les cèl·lules de la pell poden produir un excés de melanina, el pigment responsable del color de la nostra pell.

   Aquest excés de melanina es pot concentrar en àrees específiques, donant lloc a les tan conegudes taques solars. Aquestes taques generalment apareixen en àrees exposades, com la cara, les mans, les espatlles i els braços, i la seva presència no només pot afectar l’aparença estètica, sinó també augmentar el risc de dany cel·lular i envelliment prematur de la pell.

   És fonamental prendre mesures preventives, com l’ús de protector solar adequat i limitar l’exposició al sol durant les hores de més intensitat, per mantenir una pell sana i protegida d’aquestes taques molestes.

    

   Fotoenvelliment cutani

   El fotoenvelliment cutani és una preocupant conseqüència de l’exposició excessiva al sol al llarg del temps. Quan la pell està sotmesa als raigs ultraviolats del sol de forma crònica i sense protecció, es desencadenen una sèrie de processos que fan malbé les fibres de col·lagen i elastina, responsables de mantenir l’elasticitat i fermesa de la pell. Aquest dany condueix a l’aparició d’arrugues, línies fines, taques fosques i una textura aspra i desigual a la pell.

   A més, el fotoenvelliment cutani també pot provocar una disminució en la capacitat de la pell per mantenir-se hidratada, fet que contribueix encara més a la formació d’arrugues i línies d’expressió.

   És essencial protegir la nostra pell dels efectes nocius del sol mitjançant l’ús diari de protector solar, evitar l’exposició prolongada durant les hores de més intensitat solar i utilitzar roba protectora, barrets i ulleres de sol per mantenir la pell saludable i prevenir l’envelliment prematur .

    

   Aparició de melanomes

   L’aparició de melanomes és una de les conseqüències més greus de l’exposició excessiva al sol sense la protecció deguda. El melanoma és un tipus de càncer de pell que s’origina a les cèl·lules productores de melanina, els melanòcits.

   L’exposició crònica als raigs ultraviolats del sol fa malbé l’ADN d’aquestes cèl·lules i pot desencadenar un creixement descontrolat i maligne. Els melanomes solen manifestar-se com a lunars o taques de color fosc, amb vores irregulars i una mida que tendeix a augmentar amb el temps.

   És molt important prendre mesures preventives, com evitar l’exposició perllongada al sol, especialment durant les hores de més radiació, utilitzar protector solar d’ampli espectre i examinar regularment la pell a la recerca de canvis sospitosos. La detecció primerenca i la protecció adequada són clau per reduir el risc de desenvolupar melanomes i garantir la salut cutània a llarg termini.

   Consells per prevenir qualsevol tipus d’efecte del sol a la pell

    

   Ús diari de crema solar

   L’ús diari de crema solar és fonamental per protegir la pell dels danys causats per l’exposició al sol. La radiació ultraviolada pot ser perjudicial per a la pell, i la crema solar actua com una barrera protectora en absorbir o reflectir els raigs ultraviolats, abans que puguin penetrar a la pell.

   En aplicar una crema solar d’ampli espectre amb un factor de protecció solar (FPS) adequat, podem reduir significativament el risc de cremades solars, taques, envelliment prematur i, el que és més important, el desenvolupament de càncer de pell, inclòs el melanoma.

   A més, la crema solar també ajuda a mantenir la pell hidratada, evita la pèrdua de col·lagen i elastina, i contribueix a mantenir una aparença saludable i juvenil al llarg del temps.

   Utilitzar cremes hidratants

   L’ús de cremes hidratants és una pràctica excel·lent per mantenir la pell hidratada i prevenir els efectes nocius del sol. Tot i que les cremes hidratants no proporcionen una protecció directa contra els raigs ultraviolats, juguen un paper crucial en la salut de la pell.

   En mantenir la pell ben hidratada, es millora la seva barrera natural i capacitat per retenir la humitat, cosa que la fa més resistent davant dels efectes negatius del sol.

   Una pell adequadament hidratada també té més capacitat de recuperació i regeneració, cosa que ajuda a minimitzar el dany causat per l’exposició solar.

   És important combinar lús de cremes hidratants amb un protector solar adequat per mantenir una pell sana i resistent als efectes del sol al llarg del temps.

   Evitar lús de productes fotosensibles

   Evitar l’ús de productes fotosensibles és una mesura essencial per protegir la pell del sol de possibles reaccions adverses. Alguns productes, com ara certs medicaments, tractaments i productes per a la cura de la pell, poden augmentar la sensibilitat de la pell a la radiació ultraviolada, cosa que augmenta el risc de cremades solars, erupcions cutànies i taques fosques.

   És important consultar amb un professional de la salut o un dermatòleg si estem prenent algun medicament o usant productes que podrien ser fotosensibles per trobar alternatives segures o prendre precaucions addicionals.

   A Total Laser estem fets a la teva mida. Som un centre especialitzat en depilació làser i tractaments estètics situat al centre de Barcelona i cuidem la teva pell amb les millors tècniques del mercat tant en depilació làser amb alexandrita com en tractaments corporals i facials.

   Ens avalen més de 95.000 tractaments i 15 anys d¿experiència. Si vols que comencem a cuidar la teva pell amb un tractament corporal o facial o si vols començar les teves sessions de depilació làser amb alexandreta, sol·licita la teva cita a qualsevol dels nostres dos centres.

   Leave your thought here

   L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *